onsdag 11 mars 2009

Inbakad fläskfilé med Gorgonzolasås

En "paradrätt" många har njutit av i mitt sällskap men vid ett tillfälle smaka den extra gott och det var efter att den under relativt spartanska förhållanden tillagades i en stuga utan rinnande vatten, men jag var glad att det inte var jag som behövde diska .. ett gott teamwork är inte att förakta ;)

1 fläskfilé 400-600 gram
1 burk champinjoncreme
1 paket smördeg (frusen eller färsk väljer du själv)
Salt & Peppar
1 ägg

Putsa fläskfilén fri från fett efter behag, bryn den hel i stekpanna med smör, salta och peppra efter smak.

När du brynt färdigt lägg den på smördegen, skär hack i den i önskade bitar men inte helt igenom, bred över champnjoncremen (snåla inte!!) och vik sedan över smördegen så att du "bäddar in" fläsfilén i den. Lägg allt i en ugnsäker form och pensla hela paketet med ett ägg. Låt stå i ugnen ca. 20 min med en värme på 225 grader.

Gorgonzola sås
1 pkt gonrgonzola ost
1 burk creme fraiche

När det är ca. 10 minuter kvar börja göra gorgonzola såsen, smält samman en gorgonzolaost med en burk creme fraiche på medelstark värme rör hela tiden tills alltihop är en slät sås.

Servera med en sallad och vill man kan man även ha färsk pasta eller pressad potatis till.

/Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar