onsdag 28 juli 2010

Somrig pannacottapaj med jordgubbar (för 8-10 personer)

Bättre än på café. Ljuvligt god , fräsch och lätt att göra.

Ingredienser
Botten:
14 Digestivekex
100 g smält smör eller margarin

Fyllning:
3 dl grädde
1 dl socker
3 gelatinblad
½ l jordgubbar
200 g cream cheese

½ l jordgubbar till garnering


Gör så här
Blanda kexen och det smälta smöret i en matberedare. Tryck ut i en form med löstagbara kanter och ställ den svalt i kylskåpet medans fyllningen görs.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret har lösts upp. krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden. Ta kastrullen av värmen och låt svalna något.
Kör jordgubbar och creem cheesen i en matberedare. Hälles ner i grädden och rör till en slät smet. Bred smeten över pajbotten och ställ allt i kylskåpet några timmar till pajen stelnat.

Garneras med jorgubbar och avnjutes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar