torsdag 30 oktober 2008

Snabb Cheesecake med Baileys - 30 årsfest för släkten

8–10 portioner

Det här behöver du:
16 havreflarn
50 g smält smör
5 blad gelatin
250 g philadelphiaost
250 g mascarpone
1 dl Bailey’s Irish Cream
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl vispad grädde
1,5 dl starkt kaffe
3 sockerbitar

Så här gör du:
1. Mixa havreflaren med det smälta smöret. Tryck ner i en 24 diameters kakform.
2. Blötlägg gelantinet i rikligt med vatten.
3. Vispa philadephiaosten med mascarponen och Bailey’s.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Smält 3 gelatinblad med 3 msk av philadelfiablandningen. Vänd ner grädden och äggvispet i resten av philadelfiablandningen. Avsluta med att blanda i det smälta gelatinet.
6. Häll upp i formen och ställ kallt i 4-5 timmar.
7. Smält de 2 sista gelatinbladen med kaffet och sockerbitarna. Låt svalna och häll över kakan när gelén börjar bli lite seg.
8. Skär upp kakan med vass kniv som doppats i varmt vatten eller värmts över gaslåga så får du riktigt fina snitt.

Källa: http://www.aftonbladet.se/matvin/mat-tina/tinasrecept/article1846351.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar