150 gram Smör
3 deciliter Socker
1 deciliter Kakao
2 teskedar vaniljsocker
2 ägg
2 deciliter mjöl
Smält smöret, blanda ihop socker kakao vaniljsocker och mjöl, rör ner smör och ägg, blanda väl.
Smörj en springform med smör och mjöla den så att inte kakan fastnar för mycket. Häll smeten i formen och grädda 20 minuter i 175 grader.
Tryffel:
1 1/2 deciliter grädde
2 matskedar smör
200 gram mörk choklad (marabou) eller 100 gram mörk och 100 gram mint krokant
Koka upp grädde och smör i en kastrull, ta av från plattan och ha i chokladen i mindre bitar. Rör tills chokladen har smlt. Låt den svalna något och häll den sedan på den avsvalnade kakan. Ställ i kylen tills den ska serveras.
Serveringstips: vaniljglass
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh så snällt att du lagt upp receptet. Ska genast provbaka när jag får lite ledig tid!
SvaraRaderaKram Johanna